Zuzu napisał:
Haniia napisał:
a jeszcze jedno do zalozenia konta w banku jest potrzebny paszport ,jesli masz umowa na czas nieokreslony to powinnas od razu dostac staly numer personalny tak ja mimo ze nie mam pozwolenia.A i karta bankowa juz powinna rowniez byc ze zdjeciem ,na ta karte zalatwisz wszystkie urzedowe sprawy,bez pozwolenia udalo mi sie nawet wymienic prawo jazdy na norweskie
dawno takich bzdur nie czytałem.
Myślałem zawsze, że to o zameldowanie chodzi, ale jak widać jednak nie.
rok i 7 miesięcy czekasz? może weź o azyl sie postaraj??
@maleb nie wiem jak ty sie posługujesz językiem angielski ale masz tu info ze strony oficjalnej UDI
www.udi.no/Norwegian-Directorate-of-Immi...-EUEEAEFTA-citizens/
rejestracja on-line najpierw, a potem na politi (jeśli ci tego nie powiedzieli na politi to już sobie wyobrażam jak ty znasz ten angielski)
dajecie czadu dziewczyny, czego to my tu jeszcze sie dowiemy ciekawego?
Chciałbym się mylić i obciąć bym se nie dał, ale myślę, że to kolejny temat widmo założony przez osoby widmo. Mam wrażenie, że ostatnio jakiś wysyp jest. Może nawet nie tyle "wysyp", co "produkcja"
.
Gdy tak się uważniej przyjrzeć nickom, profilom, datom i jak piszom...
Albo...albo muszę wyjść na spacer.
Haniia napisał:
a jeszcze jedno do zalozenia konta w banku jest potrzebny paszport ,jesli masz umowa na czas nieokreslony to powinnas od razu dostac staly numer personalny tak ja mimo ze nie mam pozwolenia.A i karta bankowa juz powinna rowniez byc ze zdjeciem ,na ta karte zalatwisz wszystkie urzedowe sprawy,bez pozwolenia udalo mi sie nawet wymienic prawo jazdy na norweskie
dawno takich bzdur nie czytałem.
Myślałem zawsze, że to o zameldowanie chodzi, ale jak widać jednak nie.
rok i 7 miesięcy czekasz? może weź o azyl sie postaraj??
@maleb nie wiem jak ty sie posługujesz językiem angielski ale masz tu info ze strony oficjalnej UDI
www.udi.no/Norwegian-Directorate-of-Immi...-EUEEAEFTA-citizens/
rejestracja on-line najpierw, a potem na politi (jeśli ci tego nie powiedzieli na politi to już sobie wyobrażam jak ty znasz ten angielski)
dajecie czadu dziewczyny, czego to my tu jeszcze sie dowiemy ciekawego?

Chciałbym się mylić i obciąć bym se nie dał, ale myślę, że to kolejny temat widmo założony przez osoby widmo. Mam wrażenie, że ostatnio jakiś wysyp jest. Może nawet nie tyle "wysyp", co "produkcja"

Gdy tak się uważniej przyjrzeć nickom, profilom, datom i jak piszom...
Albo...albo muszę wyjść na spacer.